Verbazingwekkende feiten over technologie

In dit artikel bekijken we enkele van de meest verrassende feiten die de technologie te bieden heeft. Door terug te kijken in de geschiedenis kunnen we zien hoeveel van ons dagelijks leven is veranderd door de technologische vooruitgang. De waarheid is niet altijd wat ze lijkt.

Enkele verbazingwekkende feiten over technologie zijn:

-Telefoons hebben lange gesprekken met vrienden vervangen als de belangrijkste vorm van communicatie.

-De eerste computer werd gebouwd in 1876 en het internet ontstond in 1969.

De eerste commercieel verkrijgbare DVD-speler kwam uit in 1997.

-De iPhone kwam uit in 2007.

Welke technologie is er al?

Technologie is er al en verandert de wereld. Hier zijn enkele verbazingwekkende feiten over technologie:

1. De drukpers werd uitgevonden in 1453.

2. De telefoon werd uitgevonden in 1876.

3. Computers werden voor het eerst gemaakt in 1941.

4. Het internet ontstond in 1969.

5. Smartphones werden voor het eerst uitgebracht in 2007.

6. Facebook is opgericht in 2004.

7. Twitter is opgericht in 2006.

8. YouTube is opgericht in 2005.

9. AirBnB is opgericht in 2008.

10. Tesla is opgericht in 2003.

Hoe technologie ons leven verbetert

Technologie verbetert ons leven op zoveel manieren! Hier zijn vijftien verbazingwekkende feiten over technologie die je versteld zullen doen staan.

1. In 1876 patenteerde Alexander Graham Bell de telefoon.

2. De eerste computer werd in 1947 gebouwd door John Atanasoff en Clifford Berry van de Iowa State University.

3. De eerste internetverbinding kwam tot stand op 24 december 1971 tussen de universiteiten van UCLA en Stanford.

4. De eerste commerciële online dienst ter wereld werd in 1991 opgericht door CompuServe Corporation.

5. De iPhone van Apple Inc. werd uitgebracht op 29 juni 2007.

6. De Street View-camera van Google werd gelanceerd op 9 oktober 2003 en heeft tot op heden (per mei 2017) meer dan 25 miljoen straten over de hele wereld gefotografeerd.

7. Microsoft Windows werd uitgebracht op 20 november 1985 als een grafische gebruikersinterface voor personal computers waarop het MS-DOS besturingssysteem van Microsoft Corp. draaide.

8. Het World Wide Web Consortium (W3C), opgericht in 1994, is een internationale groep organisaties die voornamelijk betrokken zijn bij de ontwikkeling van normen voor het World Wide Web, zoals HTML, CSS, XML en DOM.

9. Instagram werd opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger op 6 maart 2010 en had binnen drie maanden 1 miljoen gebruikers. Nu heeft het meer dan 300 miljoen actieve gebruikers per maand!

10 Facebook werd op 4 februari 2004 opgericht door Mark Zuckerberg met als missie “de wereld meer open en verbonden te maken”.

Veroorzaakt technologie angst?

Technologie heeft ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we leven en werken, en heeft ook een aanzienlijke invloed gehad op onze geestelijke gezondheid. In dit artikel gaan we in op enkele verbijsterende feiten over technologie en de relatie ervan met angst.

1. Technologie kan angst bij kinderen veroorzaken

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Computers in Human Behavior zijn kinderen die voortdurend worden blootgesteld aan technologie mogelijk angstiger dan hun tegenhangers die geen toegang hebben tot technologie. Uit de studie bleek dat kinderen die meer worden blootgesteld aan technologie, vaker hogere angstniveaus rapporteren. De onderzoekers speculeren dat dit komt door de repetitieve aard van het gebruik van schermen als uitlaatklep voor emoties.

2. Technologie kan angst veroorzaken bij volwassenen

Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift PLOS One blijkt dat volwassenen die vaak worden blootgesteld aan technologie meer kans hebben op angstsymptomen. De deelnemers aan de studie werden gevraagd naar hun angstniveaus, gewoonten inzake schermtijd en andere factoren in verband met technologiegebruik. Uit de resultaten bleek dat mensen die meer tijd op het scherm doorbrachten ook meer kans hadden om symptomen van angst te ervaren.

3. Technologie kan angst veroorzaken door de hersenfuncties te veranderen.

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Springer Plus, kan langdurige blootstelling aan schermen het functioneren van de hersenen veranderen op een manier die de vatbaarheid voor angststoornissen kan vergroten. De studie gebruikte een MRI-scanner om veranderingen in de hersenfunctie te meten bij mensen die regelmatig smartphones en tablets gebruikten in vergelijking met mensen die dergelijke apparaten niet regelmatig gebruikten. De

Conclusie

Technologie heeft ons leven op zoveel manieren gerevolutioneerd, en er komen steeds meer verbijsterende feiten bij. Van online winkelen tot verbonden blijven met geliefden over de hele wereld, technologie is echt een deel van ons dagelijks leven geworden. Dankzij technologie kunnen we dingen doen die ooit onmogelijk waren, en kunnen we met anderen communiceren op manieren die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren. Dus als u nieuwsgierig bent naar alle verbazingwekkende dingen die technologie voor u kan doen, bekijk dan zeker onze selectie artikelen over dit onderwerp!

Technologie heeft ons leven op zoveel manieren gerevolutioneerd, en er komen steeds meer verbijsterende feiten bij. Van online winkelen tot verbonden blijven met geliefden over de hele wereld, technologie is echt een deel van ons dagelijks leven geworden. Dankzij technologie kunnen we dingen doen die ooit onmogelijk waren, en kunnen we met anderen communiceren op manieren die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren. Dus als u nieuwsgierig bent naar alle verbazingwekkende dingen die technologie voor u kan doen, bekijk dan zeker onze selectie artikelen over dit onderwerp!

Verder lezen

1. Volgens de Wereldbank waren er in 2016 wereldwijd meer dan 1,3 miljard internetgebruikers.

2. In 2012 werd Facebook opgericht en binnen een jaar had het 1 miljard gebruikers bereikt.

3. Snapchat werd in 2011 gecreëerd en wordt sindsdien door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt.

4. In 2017 werd Amazon Web Services de grootste publieke cloud provider ter wereld met meer dan 10 miljard dollar omzet.

5. De iPhone werd uitgebracht op 12 september 2007 en wordt sindsdien wereldwijd door meer dan twee miljard mensen gebruikt.

Leave a Comment